Zó werkt het


Vraaghetdemarkt.nl is hét vraag- en adviesplatform voor gemeenten en bedrijven. Transparant en snel het beste advies uit de markt.Veelgestelde vragen

Aanmelden als gemeente

Als gemeentelijke inkoper kunt u gratis een account aanmaken op Vraaghetdemarkt.nl. Bestaat uw gemeente al op het platform? Dan kunt u zich als medewerker bij de specifieke gemeente voegen. Eerder aangemelde collega’s krijgen een melding van uw registratieaanvraag en dienen uw aanmelding te autoriseren alvorens u aan de slag kunt met uw vraag.

Aanmelden als bedrijf

Als ondernemer of medewerker van een onderneming kunt u zichzelf gratis aanmelden voor Vraaghetdemarkt.nl. Bestaat uw bedrijf al op het platform? Dan kunt u zich als medewerker van dit bedrijf bij de organisatie voegen. Eerder aangemelde collega’s krijgen een melding van uw registratieaanvraag en dienen uw aanmelding te autoriseren alvorens u kunt reageren op vragen. Bent u de eerste binnen uw bedrijf op het platform? Dan kunt het bedrijf aanmaken. 

Een vraag stellen

Het is in dit stadium alleen mogelijk voor gemeenten om een vraag te stellen. Wanneer een inkoper binnen een specifieke gemeente met een inkoopvraagstuk loopt kan men de vraag voorleggen aan de markt. Geregistreerde bedrijven binnen de gekozen sector krijgen hiervan bericht. Naast hen, hebben alle aangesloten bedrijven én gemeenten de mogelijkheid te reageren op het vraagstuk. Een goede vraag is zo min mogelijk gekaderd en niet gespecificeerd in middelen. Denk in zitoplossingen in plaats van bureaustoelen. 


Advies geven

Zowel bedrijven als gemeenten kunnen advies geven op uitgezette vragen. Reageren op vragen kan tot de uiterlijk aangegeven deadline. Door open advies te geven deelt u als bedrijf uw expertise met de markt en speelt u zichzelf in de kijker bij gemeenten. 


Gerelateerde vragen

Het kan natuurlijk zijn dat u als gemeente x met dezelfde vraag kampt als gemeente y. Bij ‘Bekijk alle vragen’ kunt u naast alle actieve vragen per sector ook gesloten vragen terugzien. Is gemeente y al eerder geholpen via het platform? Dan hoeft u uw vraag misschien niet opnieuw uit te zetten.

Gegevens wijzigen

Heeft u uzelf aangemeld bij het verkeerde bedrijf of gemeente? Of wilt u uw e-mailadres wijzigen? Neem dan contact op via info@vraaghetdemarkt.nl.


Overige vragen?

Is uw vraag nog niet beantwoord? Of heeft u nog een opmerking? Neem dan contact op via info@vraaghetdemarkt.nl.