Zakelijke en persoonlijke dienstverlening

gemeente Dongen zoekt een innovatieve oplossing voor zo min mogelijk onkruid in de straten zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen.

Gemeente Dongen

Per 1 januari 2015 zijn chemische middelen om onkruid te verdelgen niet meer toegestaan. Borstelen, wegbranden en hogedrukspuiten zijn al bekende oplossingen.

Reageren op deze vraag?

Mogelijk tot uiterlijk 31 maart 2017

De deadline is verstreken, u kunt om die reden geen advies meer plaatsen op deze consultatie.

Paul Simons

Innovation & Technology bij TSG Group

Privé heb ik alcoholazijn toegepast, dit werkt even goed als het (bijna) verboden en kostbare RoundUp. Het is niet te koop in Nederland maar wel in supermarkten in België.
Het dient in pure toestand verneveld te worden. Bij TSG Group in Eindhoven waar ik werk, ontwikkelen en realiseren wij speciaalmachines. Voor bovengenoemde toepassing kunnen we een machine ontwikkelen tbv een gerichte en efficiente en veilige dispensering en verneveling. Als TSG hebben we ook een andere milieuvriendelijke technologische denkrichting. Via een persoonlijk bericht kunnen we evt. hierover communiceren. Mvrgr Paul Simons - Innovation & Technology - TSG Group - Eindhoven

Zoveel gebruikers vonden dit advies nuttig:

Wilt u reageren op dit advies?

De deadline is verstreken, u kunt om die reden niet meer reageren op de adviezen.

Erwin Teijgeler

Directeur bij Natuurwerker

Beste heer, mevrouw,

leuk dat u dit vraagt, wij van Natuurwerker kunnen u een goed advies geven. Wegbranden van onkruid heeft een nadelig effect er is een gevaarvorming doordat er gewerkt wordt met een open vlam. Een goed alternatief is hete lucht dit werk bijna hetzelfde maar is een stuk veiliger en efficienter verder kan er ook met stoom gewerkt worden, persoonlijk vinden wij stoom weer niet duurzaam doordat het water verwarmd moet worden wat behoorlijk veel brandstof kost.

Vriendelijke groet,

Erwin Teijgeler
Natuurwerker

Zoveel gebruikers vonden dit advies nuttig:

Wilt u reageren op dit advies?

De deadline is verstreken, u kunt om die reden niet meer reageren op de adviezen.